Zoeken

Marokko overweegt afschaffing coronatest voor toeristen

6 oktober 2020 - 09:00 - Marokko

©

Nadia Fettah Alaoui, Marokkaanse minister van Toerisme, zegt dat de plannen om de toerismesector te stimuleren worden herzien. Ook het afschaffen van de PCR-test, waarmee wordt gekeken of je besmet bent met het coronavirus, wordt onderzocht. Dit meldt de minister tijdens een videoconferentie die afgelopen donderdag door de Kamer van Koophandel CFCIM is georganiseerd.

Het debat volgt op de aankondiging van een versoepeling van de voorwaarden voor toeristen die naar Marokko willen reizen. Daarbij werd aangekondigd dat de serologische test wordt afgeschaft en de geldigheidsduur van de PCR-test wordt verlengd. Volgens de minister van Toerisme zijn mensen minder bang om in het vliegtuig te stappen als ze weten dat alle passagiers de test hebben afgelegd. Volgens haar is dit een geruststelling voor reizigers en is het belangrijk dat mensen na zeven maanden weer het volle vertrouwen hebben in de toerismebranche. Ze sluit dus niet uit dat de keuringsplicht voor toeristen helemaal wordt geschrapt.

Over het hervatten van vluchten waren vliegtuigmaatschappij Royal Air Maroc en het Nationaal Marokkaans Verkeersbureau ONMT het niet eens. Zij hebben hun zorgen geuit over een mogelijk herstel van het toerisme in de winter. De minister verzekerde dat het nodige zal worden gedaan om het vluchtaanbod aan te passen aan de potentiële vraag. De speciale vluchtschema’s die sinds begin juli van kracht zijn, waren voornamelijk bedoeld voor de repatriëring van Marokkanen in het buitenland, studenten en anderen die om legitieme redenen af mochten reizen naar Marokko. Daarnaast staan er andere luchtvaartmaatschappijen klaar om van oktober tot november 50% van hun capaciteit te mobiliseren.

De videoconferentie werd georganiseerd op initiatief van de Franse Kamer van Koophandel en Industrie van Marokko, onder het thema "Vooruitzichten en ambities voor de heropleving van het toerisme in Marokko", meldt website Le360.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team