Zoeken

Marokko: vliegtuigmaatschappijen behouden speciale vluchten

23 oktober 2020 - 10:20 - Marokko

©

De versoepeling van de toegangsvoorwaarden tot het Marokkaans grondgebied heeft de terugkeer van verschillende luchtvaartmaatschappijen naar de luchthavens van Marokko aangemoedigd. Naast de nationale maatschappijen Royal Air Maroc en Air Arabia, voeren er nu ook nog een tiental buitenlandse maatschappijen speciale vluchten uit.

De speciale vluchten die Marokko sinds een paar maanden uitvoert, worden gewoon verder gezet in afwachting van de volledige heropening van de grenzen. De grenzen zijn sinds maart dit jaar gesloten vanwege de coronapandemie.

Als gevolg van het besluit van de regering om de noodtoestand op vlak van gezondheid te verlengen tot 10 november, hebben buitenlandse en nationale luchtvaartmaatschappijen besloten om de speciale vluchten te behouden. Het gaat hierbij over Air France, Ryanair, Transavia, Tui Fly, EgyptAir, Turkish Airlines, TAP Air Portugal, Emirates Airlines, Etihad Airways en Qatar Airways.

Eerder deze week is er een nieuw document toegevoegd aan de lijst formaliteiten die vervuld moeten worden om naar Marokko te kunnen reizen. Naast de serologische test en de PCR-test, waarvan de geldigheidsduur is verlengd tot 72 uur, moeten passagiers nu ook een naar behoren ingevuld gezondheidsformulier kunnen voorleggen, voor ze aan boord mogen gaan. Het document is beschikbaar op de website van de ONDA.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team