Zoeken

Marokko kwalificeert zich voor Afrika Cup strandvoetbal

19 augustus 2022 - 11:00 - Sport

©

Het Marokkaans strandvoetbalelftal heeft zich gekwalificeerd voor de Afrika Cup dat van 21 tot 30 oktober 2022 in Mozambique zal worden gehouden. Deze beslissing is genomen door de Confederatie van Afrikaanse Voetbal, nadat Ivoorkust opgaf voor de kwalificatiewedstrijd tegen de Atlas Leeuwen.

Op de website van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) staat te lezen dat "de commissie van de Afrikaanse voetbalbond voor de organisatie en ontwikkeling van Futsal en Beach Soccer, heeft besloten om artikels 54 en 56 van hoofdstuk 30 van de Kwalificatiereglementen toe te passen. Hierdoor wordt de Marokkaanse selectie uitgeroepen tot winnaar (3-0) van de tweede ronde van de Afrika Cup-kwalificatiewedstrijd tegen Ivoorkust”.

Lees ook: Marokko wil Afrika Cup 2025 organiseren

Nadat de Libische scheidsrechter Yahya Abdelghani een strafschop voor de Marokkaanse ploeg had gefloten besloot de Ivoriaanse selectie in het midden van de wedstrijd op te geven, aldus de FRMF. De wedstrijd stond met 7-6 in het voordeel van Ivoorkust. De richtlijnen van de Afrikaanse voetbalbond over deze kwestie zijn echter zeer duidelijk en hebben de Ivoriaanse selectie verplicht het toernooi te verlaten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team