Zoeken

Marokkaanse elftal van lokale spelers ontbonden

1 september 2022 - 21:00 - Sport

©

Het Marokkaanse elftal van lokale spelers bestaat niet meer. De voorzitter van de Marokkaanse Voetbalbond (FRMF), Faouzi Lakjaa, heeft woensdag tijdens een persconferentie de ontbinding ervan aangekondigd.

"De laatste bijeenkomst van het nationale team van plaatselijke spelers vond plaats in Oostenrijk," zei de voorzitter van de FRMF op de persconferentie.

Lees ook: Officieel: Walid Regragui nieuwe bondscoach van Marokko (video)

Walid Regragui werd bij deze gelegenheid ook voorgesteld als de nieuwe coach van de Atlas Leeuwen. De voorzitter legde uit dat Houcine Ammouta, die tot dan toe verantwoordelijk was geweest voor de lokale selectie, naar Wydad Casablanca was teruggekeerd. Daarom was de ontbinding van dit team volkomen terecht, aldus Lekjaa.

Lees ook: Marokko behoudt titel African Nations Championship

Op het volgende African Championship of Nations, dat in 2023 in Algerije zal worden gehouden, zal Marokko door de U-23 nationale ploeg worden vertegenwoordigd. Het is dezelfde selectie die zich voorbereidt op de Afrika Cup in deze categorie, die in 2023 in Marokko zal worden gehouden. Deze selectie zal zich ook trachten te plaatsen voor de volgende Olympische Spelen in Parijs in 2024.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team