Zoeken

Marokko: acuut tekort van 32.000 artsen

17 januari 2022 - 15:40 - Marokko

©

Geconfronteerd met een tekort aan gekwalificeerd personeel in de gezondheidszorg, heeft Marokko besloten om buitenlandse zorgpersoneel toe te staan om in het koninkrijk te komen werken. Er zijn een aantal voorwaarden gecreëerd om de toelating van buitenlandse artsen en gezondheidswerkers mogelijk te maken.

Dit verklaarde minister van Volksgezondheid Khalid Ait Taleb tijdens een interview met persbureau Reuters. Een acuut tekort aan specialisten en hun ongelijke geografische spreiding over het land noemde hij als redenen voor dit besluit. Hij wees erop dat er een "schrijnend tekort" is aan 32.000 artsen en 65.000 verpleegkundigen in ziekenhuizen, een aantal dat "moeilijk snel op te leiden is omdat er elk jaar slechts 1200 artsen afstuderen".

Lees ook: Marokko investeert in buitenlandse artsen

Intussen bestrijdt het koninkrijk de Covid-19-pandemie, waarbij de besmettingen met de omikronvariant blijven toenemen. Khalid Ait Taleb herinnerde aan het plan voor de algemene invoering van de sociale zekerheid, dat dit jaar zal worden uitgevoerd.

Lees ook: In deze landen gaat Marokko artsen halen

De regering heeft tevens een salarisverhogingen voor gezondheidswerkers beloofd om artsen in overheidsdienst te houden en meer buitenlandse werknemers aan te trekken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team