Zoeken

Covid-19 Marokko: piek besmettingen in januari verwacht

20 januari 2022 - 12:20 - Marokko

©

De strijd tegen de verspreiding van het coronavirus heeft Marokko ertoe aangezet zijn medische infrastructuur en capaciteiten te verbeteren. Dat verklaart minister Khalid Ait Taleb van Volksgezondheid.

In een interview met Jeune Afrique zegt de bewindsman dat het aantal bedden in reanimatie is gestegen van 685 voor de pandemie tot 5258 nu. Het aantal ziekenhuisbedden steeg van 22.000 naar 28.000 in de afgelopen twee jaar.

Lees ook: Onderzoekers voorspellen einde coronapandemie in mei 2022

Sinds de opkomst van de omikronvariant bereikt de bezettingsgraad in Marokkaanse ziekenhuizen 5,8% op de intensive care afdeling. Dit aantal zal in de komende weken naar verwachting toenemen, daar de piek van de actuele coronagolf pas tegen eind januari of begin februari wordt verwacht, aldus Khalid Ait Taleb.

De bewindsman probeerde geruststellend te zijn in zijn antwoorden, maar erkende dat het Marokkaans gezondheidssysteem enkele moeilijkheden ervaart, waaronder een ernstig tekort aan verpleegkundigen en de staat van uitputting van het medisch personeel.

Lees ook: Marokko: druk op minister Aït Taleb om grenzen te openen

Minister Ait Taleb sprak ook over het verloop van de vaccinatiecampagne en pleitte voor de oprichting van een nationale industrie die Marokko de mogelijkheid zal geven om zijn eigen vaccins te produceren. Hij beloofde dat, als de productiecapaciteit hoger komt te liggen dan de lokale vraag, Marokko buurlanden en de rest van Afrika zal helpen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team