Zoeken

In deze landen gaat Marokko artsen halen

5 september 2021 - 17:00 - Marokko

©

Marokko gaat binnenkort buitenlandse artsen aanwerven. Het wettelijk kader bestaat al met de goedkeuring van een nieuwe wet op de uitoefening van geneeskunde in Marokko en de versoepeling van de voorwaarden voor buitenlandse artsen om in het koninkrijk te werken.

Twee decreten hierover werden door de Marokkaanse regering goedgekeurd. Het eerste decreet n° 2.21.640 versoepelt de voorwaarden voor buitenlanders om in Marokko in de medische sector te werken en vereenvoudigt de administratieve procedures en formaliteiten.

Lees ook: Marokko: professionals willen geen buitenlandse artsen

Aujourd’hui le Maroc bericht dat het tweede decreet n° 2.21.641, betrekking heeft op de oprichting van een toezichthoudende commissie voor de uitoefening van medische beroepen door buitenlanders in Marokko.

Volgens het blad zijn er in de sector veel vragen over de nationaliteiten die de voorkeur zullen krijgen, aangezien de teksten niet beperkend zijn om meer mensen aantrekken. Experts oordelen dat twee factoren belangrijk zullen zijn, met name de taal en de geografische nabijheid. Zo wordt verwacht dat vooral artsen uit de Maghreb, Arabische en Franstalige Afrikaanse landen zich voor lange periodes in Marokko zullen vestigen.

Lees ook: Marokko heeft 100.000 artsen en verplegers nodig

Libanon heeft reeds interesse getoond. De Libanese minister van Buitenlandse zaken heeft haar Marokkaanse ambtgenoot gesproken om de komst van Libanese artsen te vergemakkelijken. De ambassadeur van Cuba heeft eveneens stappen ondernomen om de medische samenwerking met Marokko te versterken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team