Zoeken

Marokko investeert in buitenlandse artsen

28 november 2021 - 17:00 - Marokko

©

De Marokkaanse regering heeft in haar programma wettelijke regelingen opgenomen om het gebrek aan artsen in Marokko te compenseren. In 2022 kunnen buitenlandse artsen onder dezelfde voorwaarden als Marokkanen hun praktijk uitoefenen.

De verklaring werd dinsdag bekend gemaakt door minister van Volksgezondheid Khaled Ait Taleb, die in de Tweede Kamer zijn begrotingssector verdedigde voor het jaar 2022.

Lees ook: Marokko: regering belooft maandsalaris van 100.000 dirham voor artsen

Marokko’s openheid voor het aantrekken van buitenlandse artsen is een noodzaak geworden om de grote leemte op te vullen, benadrukte Taleb. Hij merkte ook op dat "het minstens 15 tot 20 jaar zal duren om deze kloof te overbruggen als men zich enkel beperkt tot de eigen binnenlandse mogelijkheden."

In zijn presentatie verklaarde Ait Taleb op dat "Marokko op het punt staat serieuze inspanningen te leveren om een ​​solide algemeen gezondheidsbeleid te ontwikkelen om diensten aan burgers te verlenen en te verbeteren. Het vereist meer apparatuur, meer diensten en bekwame gezondheidswerkers."

Lees ook: In deze landen gaat Marokko artsen halen

Hij voegde eraan toe dat “het aantrekken van buitenlandse artsen voor werk in Marokko gebaseerd zal zijn op de regionale gezondheidskaart om gebieden aan te pakken die lijden aan een ernstig tekort aan gezondheidswerkers."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team