Zoeken

Marokko: minder terreurcellen in 2021

5 november 2021 - 20:00 - Marokko

©

De strijd tegen het terrorisme in Marokko was dit jaar succesvol. Dat blijkt uit door de Marokkaanse veiligheidsdiensten gepubliceerde cijfers.

Tijdens een vergadering met betrekking tot de sectorale begroting van de commissie Binnenlandse Zaken en Territoriale Collectiviteiten in de Kamer van Volksvertegenwoordigers, heeft minister Abdelouafi Laftit van Binnenlandse Zaken een bemoedigende balans opgemaakt van de strijd tegen het terrorisme, meldt de krant Al Ahdath Al Maghribia.

Lees ook: Marokko versterkt strategie in strijd tegen terrorisme

Volgens het verslag werkt het Centraal Bureau voor gerechtelijk onderzoek (BCIJ), zeer goed samen met de Nationale Veiligheidsdienst (DGST). Ze zijn erin geslaagd om drie cellen te ontmantelen en 15 verdachten te arresteren die banden hebben met Daesh. Dit heeft het mogelijk gemaakt om verschillende terroristische dreigingen en extremistische projecten af te weren, aldus de krant.

De terreurcellen waren van plan om aanslagen te plegen op veiligheidshoofdkwartieren, persoonlijkheden en openbare plaatsen waar zich Marokkaanse en buitenlandse burgers bevinden, verklaarde Laftit.

Lees ook: Succesvolle terrorismebestrijding in Marokko door preventieve aanpak

In vergelijking met de resultaten van vorig jaar zijn de cijfers gedaald, aldus de krant. Het bureau rolde zeven terroristische cellen op in 2020 en arresteerde 50 terreurverdachten. De regressie is toe te schrijven aan de waakzaamheid en het proactieve optreden van de Marokkaanse veiligheidsdiensten, tegenover de voortdurende terroristische dreigingen in het koninkrijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team