Zoeken

Marokko: nieuwe stap op de weg naar de 5G-revolutie

27 oktober 2021 - 17:00 - Marokko

©

Marokko bereidt zich voor op de 5G-revolutie. Er is daartoe een nieuw Nationaal Frequentieplan (PNF) vastgesteld.

Marokko maakt van de 5G-revolutie een prioriteit. Het koninkrijk heeft een nieuw nationaal frequentieplan (PNF) vastgesteld dat het plan van 15 maart 2018 intrekt en vervangt, meldt Les Inspirations Éco. Het plan is gebaseerd op relevante besluiten in de slotakte van de laatste World Radiocommunication Conference 2019 (WRC-19), aldus de mededeling. De belangrijkste wijzigingen hebben betrekking op de aanwijzing van extra frequentiebanden voor internationale mobiele telecommunicatie, met inbegrip van toekomstige 5G-netwerken.

Lees ook: Marokko heeft snelste mobiele internet van Noord-Afrika

Tot de voortgang van het nieuwe plan behoort de vaststelling van voorwaarden en voorschriften voor de exploitatie van grondstations voor communicatie via satelliet, om connectiviteit aan boord van vliegtuigen, schepen en treinen mogelijk te maken; de invoering van nanosatellieten om innovatie en onderzoek te bevorderen; de ontwikkeling van technische en regelgevende maatregelen voor de invoering van een nieuw satellietsysteem in het Global Maritime Distress and Safety System (GMDSS); en de aanwijzing van extra frequentiebanden voor systemen die op hooggelegen platforms worden geplaatst, maar ook om de telecommunicatie in plattelands- en afgelegen gebieden te vergemakkelijken door breedbandtoegang te bieden.

Lees ook: Marokko moet sterk investeren in breedband-internet

De huidige en potentiële gebruikers van de frequenties zullen dankzij dit nieuwe plan meer zichtbaarheid krijgen. Zij zullen ook hun eigen keuzes kunnen maken met betrekking tot de te gebruiken frequentiebanden, aangezien de nieuwe PNF 2021 een referentiedocument is waarin voor elke band de overeenkomstige radiocommunicatiediensten worden gespecificeerd die op nationaal niveau zijn toegestaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team