Zoeken

Marokko heeft snelste mobiele internet van Noord-Afrika

10 juni 2021 - 10:00 - Marokko

©

Op de ranglijst van het Amerikaanse bedrijf Ookla, van Noord-Afrikaanse landen met de hoogste mobiele downloadsnelheid, gaat Marokko nog steeds fier aan kop. Ook blijkt uit deze ranking dat de kwaliteit van het mobiele internet in Libië en Algerije sterk is verbeterd tussen het tweede kwartaal van 2020 tot het eerste kwartaal van 2021.

In het Speedtest Intelligence-rapport dat is uitgevoerd in opdracht van het Amerikaanse bedrijf Ookla, staat vermeld dat Marokko met een gemiddelde downloadsnelheid van 25,53 Megabit per seconde (Mbps) de koploper is in Noord-Afrika op het gebied van mobiel internet. Op de ranglijst wordt het koninkrijk gevolgd door Tunesië, met een gemiddelde downloadsnelheid van 21,28 Mbps. Daarna volgen Egypte (14,95 Mbps), Libië (11,65 Mbps) en Algerije (9,76 Mbps).

Lees ook: Marokko moet sterk investeren in breedband-internet

Verder blijkt uit het onderzoek dat er in Noord-Afrika steeds meer gebruik wordt gemaakt van mobiel internet en dat de dekking van de 3G en 4G-netwerken gestaag is verbeterd. In alle Maghreb-landen behalve Egypte is er sprake van een sterke stijging van de gemiddelde downloadsnelheid van het mobiele internet. In Marokko is de downloadsnelheid slechts met 10,7% toegenomen. De grootste stijging is gerealiseerd in Libië (67,4%) dat wordt gevolgd door Algerije (65,1%), Marokko, Tunesië (10%) en Egypte (0,1%).

De initiatiefnemer van het onderzoek, Ookla, is een grote speler op het gebied van de diagnostiek van internetsnelheden wereldwijd. In het Speedtest Intelligence-rapport wordt tevens vermeld dat de Noord-Afrikaanse landen ondanks de coronaviruspandemie veel vooruitgang hebben geboekt op het gebied van mobiel en vast internet.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team