Zoeken

Marokkaanse luchthavens bereiden zich voor op komst toeristen

2 februari 2022 - 21:00 - Marokko

©

Ingevolge de aankondiging van de heropening van de grenzen heeft de Nationale Luchthavenautoriteit (ONDA) een specifiek plan uitgewerkt om reizigers die van en naar Marokko gaan, in de best mogelijke omstandigheden te ontvangen en er tegelijk voor te zorgen dat de nodige gezondheidsmaatregelen worden getroffen.

Deze reeks maatregelen moet ervoor zorgen dat de passagiers een gezonde en geruststellende reis en aankomst hebben, aldus de overheid in een persbericht. Er wordt verzekerd dat met deze maatregelen de hoogste prioriteit wordt gegeven aan de bescherming van de passagiers, het personeel en alle gebruikers van de luchthavens. De luchthaveninfrastructuur zal aangepast worden aan de nieuwe gezondheidsomstandigheden.

Lees ook: Marokko heropent luchtruim

Deze maatregelen hebben betrekking op zowel de vertrek- als de aankomstzones en bestaan in een intensievere reiniging van de luchthavenfaciliteiten, de installatie van handgel op verschillende plaatsen in de luchthavens, het aanbrengen van plastic borden bij de incheckbalies, het verplicht dragen van mondmaskers door passagiers en alle gebruikers in alle delen van de luchthaven en de toepassing van fysieke maatregelen door het markeren van vloeren en het reorganiseren van rijen om te voorkomen dat passagiers zich ophopen.

De ONDA voert ook een meting van de lichaamstemperatuur van de passagiers uit door middel van warmtebeeldcamera’s in de aankomstzones en haar teams zien erop toe dat de gezondheidskaarten die aan reizigers worden verstrekt, correct worden ingevuld.

Lees ook: Marokko: veel terughoudenheid over heropening grenzen

De luchthavenautoriteit zal ook alle activiteiten van deze operatie meedelen via regelmatige audioboodschappen om de naleving van de instructies inzake sociale afstand en scheidingsgebaren. Schermen met deze instructies en informatieborden zullen op alle luchthavens van het koninkrijk worden geplaatst. De berichten zullen ook worden verspreid via sociale netwerken en op de website van de ONDA.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team