Zoeken

Covid-19: 8000 aanvragen om vrijstelling van vaccinatie in Marokko

5 december 2021 - 18:20 - Marokko

©

Een maand na de start van de ‘Vrijstellingsdienst voor vaccinatie Covid-19’ hebben nog maar 8000 mensen een aanvraag ingediend. Ongeveer 2500 aanvragers hebben hun gezondheidspas al ontvangen.

Dit document wordt afgegeven aan personen die contra-indicaties hebben voor vaccinatie, bericht de SNRT, die onderzoek deed naar hoe snel zo’n pasje kan worden verkregen.

Lees ook: Marokko heeft 15 miljoen vaccins in voorraad

In een interview met de zender verklaarde professor Said Afif, lid van het technisch en wetenschappelijk comité voor de vaccinatie, dat slechts 4,5 miljoen mensen nog een prik moeten krijgen.

Daarvan hebben er 8000 een vrijstelling van vaccinatie aangevraagd, waarvan er 2500 reeds zijn afgegeven. "Een aantal dat zeer laag blijft in vergelijking met het aantal mensen dat nog gevaccineerd moet worden," zei hij.

Lees ook: Covidvaccin: 35.000 meldingen van bijwerkingen in Marokko

Eveneens verklaarde de specialist dat het koninkrijk tijdens de laatste golf 83 procent van de sterfgevallen heeft geregistreerd bij de niet-gevaccineerden of primo-gevaccineerden, en dat bij 17 procent van de sterfgevallen het mensen betrof die langer dan vijf maanden gevaccineerd waren en/of leden aan chronische ziekten zoals diabetes.

Bladna.nl