Zoeken

Marokko wil zelf coronavaccins gaan produceren

27 juni 2021 - 12:00 - Marokko

©

Marokko heeft net als veel andere landen ter wereld te kampen met een vertraging van de vaccinatiecampagne. Om het tekort aan vaccins op te kunnen vangen overweegt het koninkrijk om zelf vaccins tegen het coronavirus te gaan produceren zodat het niet meer afhankelijk is van de invoer van vaccins uit het buitenland.

Verschillende Marokkaanse farmaceutische bedrijven hebben tijdens een interview met de website Medias24 verklaard dat Marokko aan de belangrijkste voorwaarden voldoet om de productie van vaccins op te starten. Volgens de farmaceuten kan het project rekenen op de steun van Koning Mohammed VI, zijn er Europese partners die bereid zijn om de productie mogelijk te maken en zijn er nationale laboratoria die in het Marokkaanse vaccin willen investeren.

Lees ook: Onderzoekers willen Marokkaanse coronavaccin

Op dit moment wordt er in alle discretie gewerkt aan een privé-project en volgens de farmaceuten zal de Marokkaanse overheid waarschijnlijk zijn eigen vaccin-project gaan lanceren.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid zijn tot nu toe bijna 8,5 miljoen Marokkanen volledig gevaccineerd. Dit aantal komt nog lang niet in de buurt van de ambities van de gezondheidsautoriteiten. Het koninkrijk heeft door leveringsproblemen bij de leveranciers van de vaccins te maken met een aanzienlijk tekort. Dit probleem moet omzeild worden door het opstarten van een productielijn waarmee Marokko zichzelf en de rest van Afrika kan voorzien van vaccins.

Volgens de Marokkaanse farmaceuten voldoet Marokko aan alle technische voorwaarden om op korte termijn zelf vaccins te gaan produceren. "Verschillende initiatieven bestaan en bestonden al lang voor de coronacrisis. Wij produceren en ontwikkelen al jaren zelf vaccins voor veterinair gebruik. Ons land is in staat om vaccins te produceren", verklaren de farmaceuten in het interview.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team