Zoeken

Wat denken Marokkanen over waarzeggerij?

11 januari 2023 - 13:00 - Marokko

©

Uit een onderzoek naar geloofsovertuigingen bij Marokkanen blijkt dat 77% van de ondervraagden bang is voor het boze oog maar slechts een zeer kleine groep in voorspellingen van waarzeggers gelooft.

In totaal zegt 77% van de Marokkanen bang te zijn voor het boze oog. Dit blijkt uit een recent onderzoek van Sunergia, schrijft Assabah. De enquête richtte zich op verschillende kwesties, zoals het geloof van Marokkanen in "hogere krachten" en in het bovennatuurlijke zoals bijvoorbeeld in de voorspellingen van waarzeggers, horoscopen of het boze oog. Volgens de resultaten van een representatieve steekproef van meer dan 1000 personen zegt 77% van de Marokkanen te geloven in het bestaan van het boze oog, tegenover slechts 19% die er niet geloven.

Lees ook: Ambtenaren in Zagora beschuldigd van ontvoering en hekserij

Daarnaast blijken mannen vaker dan vrouwen bang te zijn om vervloekt te worden, met 78% van de respondenten, tegenover 75% voor vrouwen. Een ander verrassend resultaat betreft de leeftijd van de ondervraagden. Jongeren geloven vaker in het boze oog, met een aandeel van 80% van de ondervraagden.

De Sunergia-enquête toont ook aan dat 96% van de Marokkanen niet echt gelooft in de voorspellingen van waarzeggers. Hetzelfde geldt voor de vraag over horoscopen. Slechts 10% van de respondenten zegt in deze voorspellingen te geloven en velen van hen zijn ouder dan 64 jaar.

Lees ook: Marokko: vrouw overleden na duiveluitdrijving

De resultaten van de enquête zijn evenwichtiger als het gaat om andere zaken zoals geluk. Terwijl 48% van de respondenten zegt in geluk te geloven, doet 46% dat niet. Anderzijds is het percentage bijgelovigen met 53% het hoogst in de leeftijdsgroep 55-64 jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team