Zoeken

Ambtenaren in Zagora beschuldigd van ontvoering en hekserij

27 oktober 2022 - 18:00 - Marokko

©

De rechtszaak van de ambtenaren in Zagora die beschuldigd worden van ontvoering en hekserij, sleept al sinds 2017 aan. Justitie heeft recent een hoge ambtenaar en zeven andere personen in hechtenis laten plaatsen.

Vijf jaar na de feiten heeft de zaak van de schatzoekers in Zagora, waarin verschillende ambtenaren onder meer worden beschuldigd van ontvoering, nog niet al haar geheimen prijsgegeven. De onderzoeksrechter van het hof van beroep heeft de afgelopen dagen de voorlopige hechtenis bevolen van een hoge ambtenaar en zeven andere personen, meldt Le360.

Lees ook: Schatzoekers gearresteerd in Casablanca

De zaak kwam aan het licht toen een "zouhriya" (vrouw met bepaalde krachten die haar in staat zouden stellen om begraven schatten te vinden) een ambtenaar in Zagora beschuldigde van ontvoering. Ze zou ontvoerd zijn uit het huis van haar man in Casablanca en naar Zagora zijn gebracht. Daarna werd ze gedwongen om van haar man te scheiden. Ze beschuldigt haar ontvoerders ook van verkrachting en hekserij op haar lichaam.

De openbare aanklager die belast is met deze zaak heeft vorige week besloten om de betrokkenen te vervolgen. Onder de beschuldigden bevindt zich een ambtenaar van de prefectuur van Zagora en een gemeenteambtenaar, alsook bekende zakenlieden in de regio.

Lees ook: Koninklijke gendarmerie op zoek naar schatzoekers in Khouribga

Het slachtoffer vertelde eerder in video’s op online media over haar ontvoering en uitbuiting door de ontvoerders in hun zoektocht naar begraven schatten. Maar tot ieders verbazing verdween de vrouw enige tijd later van de radar. Ook haar klacht werd ingetrokken. Maar het slachtoffer dook recent weer op en vroeg opnieuw om een tussenkomst van de rechter. Met de vervolging van acht beschuldigden wordt de zaak nu voortgezet door de rechtbank.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team