Zoeken

Marokkanen geven de voorkeur aan China boven de Verenigde Staten

19 januari 2021 - 20:00 - Marokko

©

Uit de zesde editie van de opiniepeiling ’Baromètre arabe’ blijkt dat Marokkanen meer vertrouwen hebben in China dan in de Verenigde Staten. De peiling is gedaan onder de bevolking van zes landen in de MENA-regio en is afgelopen oktober afgerond.

Van de Marokkaanse ondervraagden gaf 52% aan meer vertrouwen te hebben in China. Van de Algerijnse respondenten gaf zelfs 60% aan het meeste vertrouwen in China te hebben. Slechts 28% van de Marokkanen blijkt volgens de peiling vertrouwen te hebben in de Verenigde Staten.

Marokkanen geven aan dat het Amerikaanse buitenlandse beleid te hard is. Van de Marokkaanse ondervraagden vond 15% het buitenlandse beleid van de Amerikanen goed, tegen 39% die zich het meest kan vinden in het buitenlandse beleid van China.

Het percentage van de Marokkanen dat de economische macht van beide landen als een bedreiging ziet, ligt niet ver uit elkaar. 18% ziet de Amerikaanse economie als een bedreiging en 15% ziet de economische macht van China als een gevaar.

Van de ondervraagde Marokkanen had 39% een voorkeur voor Joe Biden als president van de VS, en zag slechts 9% het liefst Donald Trump in het Witte Huis. 21% van de Marokkanen heeft aangegeven het beleid van zowel Trump als Biden af te keuren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team