Zoeken

Stilte bij Polisario na nieuwe pro-Marokko verklaringen VS

26 februari 2021 - 18:40 - Marokko

©

De Polisario zal de recente verklaringen van Joe Biden niet snel vergeten. De nieuwe Amerikaanse president heeft besloten om zijn voorstander te volgen en Marokko te blijven steunen in het Sahara dossier. De separatistische beweging heeft niet op de verklaringen willen reageren.

Volgens de administratie Biden zullen de Verenigde Staten de door Donald Trump besloten erkenning van de Sahara als Marokkaans grondgebied niet intrekken. Ook zal Washington de inspanningen blijven steunen van de VN om een definitieve en eerlijke oplossing te vinden voor het conflict rond de Sahara.

Ondanks de druk die wordt uitgevoerd door Algerijnse lobby’s, blijft de Amerikaanse regering ferm en stelt dat er momenteel niets nieuws werd besloten. "Wat we tot nu toe hebben gezegd over de Sahara-kwestie, blijft geldig," verklaarde een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse zaken tijdens een perspunt.

Joe Biden beloofde ook "het werk van de Minurso vredesmissie te blijven steunen om het staakt-het-vuren te controleren en geweld in de regio te voorkomen".

De Polisario heeft niet willen reageren op deze nieuwe verklaringen ten voordele van Marokko en heeft zijn leden opgeroepen om het besluit van de Verenigde Staten voorlopig niet te commenteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team