Zoeken

Turkije meest populair land onder Marokkanen

11 juli 2021 - 19:40 - Marokko

©

Uit een onderzoek van de Arabische Barometer blijkt dat Turkije onder Marokkanen een van de meest populaire landen is, samen met de Verenigde Staten en Frankrijk. De resultaten van de enquête geven aan dat Frankrijk voor 58% van de Marokkanen de favoriete bestemming in Europa is, ondanks het feit dat het merendeel van de Marokkaanse burgers het buitenlandse beleid van de Franse president Emmanuel Macron afkeurt.

Het weekblad TelQuel meldt dat "58 procent van de Marokkaanse burgers liever naar Frankrijk gaat dan naar andere landen in Europa". Voor de Arabische Barometer zijn inwoners uit Libië, Marokko, Irak, Tunesië, Algerije, Libanon en Jordanië ondervraagd over uiteenlopende onderwerpen. In vijf van deze zeven landen hadden de ondervraagden voor minstens 40% een positieve mening over Frankrijk. Marokkanen zijn echter het meest positief over Turkije (65%) en de Verenigde Staten (64%).

De populariteit van de Verenigde Staten bij de Marokkaanse bevolking is volgens de barometer te verklaren door de Amerikaanse erkenning van de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara. Ook het feit dat de Verenigde Staten een belangrijke rol hebben gespeeld bij de normalisering van de betrekkingen met Israël en het voornemen om een consulaat te openen in de Marokkaanse Sahara hebben een grote rol gespeeld in de vorming van het positieve beeld van het land onder Marokkanen.

Daarnaast valt ook op dat meer Marokkanen een positieve mening hebben over China dan voorheen. In oktober gaf 52% van de Marokkaanse respondenten nog aan een positief beeld te hebben van de Aziatische grootmacht. Uit de meest recente enquête blijkt dat dit aantal is gestegen naar 62%. Volgens de bevindingen van het onderzoek is deze stijging veroorzaakt door de Chinese bijdrage aan de landelijke vaccinatiecampagne om de verspreiding van het coronavirus in het koninkrijk een halt toe te roepen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team