Zoeken

Marokkanen in het vizier van Interpol

27 februari 2021 - 14:40 - Gemeenschap

©

Meerdere Afrikaanse onderdanen, waaronder Marokkanen, worden door het kantoor van Interpol in Rabat verdacht van mensenhandel en steun aan terroristische groeperingen. Allen zouden tot eenzelfde criminele organisatie behoren.

Leden van deze bende werden onlangs gearresteerd door een speciale brigade dat vijftien rechercheteams omvat. Twee verdachten werden in Marokko gezocht voor de smokkel van migranten, oplichting en vervalsing. Een derde arrestant wordt als een ’takfirist’ omschreven.

Al Massae bericht dat huiszoekingen bij de drie bendeleden leidden tot de inbeslagname van materiaal gebruikt voor de smokkel van migranten en mensenhandel. Zo werden meerdere krachtige boten, 23 bootmotoren, 8 auto’s, 7 jerrycans met 30 liter benzine elk, een luchtpomp en zes kompassen in beslag genomen.

Daarnaast troffen de agenten volledige uitrustingen en apparatuur gebruikt voor de oversteek, 1000 reddingsboeien, motoroliën, naaimachines en stoffen die werden gebruikt voor de vervaardiging van opblaasbare boten aan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team