Zoeken

Bouznika: Tunesische Interpol-verdachte gearresteerd

7 mei 2021 - 15:00 - Marokko

©

Afgelopen vrijdag is in Bouznika een Tunesiër gearresteerd die werd gezocht door Interpol. Hij wordt gerekend tot een van de meest gezochte kopstukken van de internationale drugshandel en is in het vizier gekomen van het Italiaanse ministerie van Justitie.

De Tunesiër werd afgelopen vrijdag gearresteerd in een appartement in de wijk Al Amal. Het dagblad Assabah meldt dat het ging om het appartement van zijn Marokkaanse verloofde die in Italië woont. Na zijn aankomst in Marokko heeft Interpol de Marokkaanse autoriteiten verzocht om de man te arresteren.

De 45-jarige moet voor de officier van justitie van de rechtbank van eerste aanleg in Benslimane verschijnen. Momenteel zit hij in hechtenis in een gevangenis die is bedoeld voor buitenlandse gevangenen.

Het Italiaanse ministerie van Justitie is een onderzoek gestart naar de banden die de Tunesiër onderhield met internationale drugshandelnetwerken. Aangezien zijn arrestatie is uitgevoerd in het kader van internationale samenwerking op het gebied van veiligheid, zal de 45-jarige man zo snel mogelijk worden uitgeleverd aan Italië in overeenstemming met internationale afspraken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team