Zoeken

Door Interpol gezochte Syrische mensenhandelaar in Casablanca gearresteerd

17 februari 2021 - 22:00 - Marokko

©

Op de Mohammed V luchthaven in Casablanca is enkele dagen geleden een Syrische man gearresteerd die door Interpol werd gezocht voor mensenhandel en illegale immigratie. De verdachte reisde met een vals paspoort.

Assabah bericht dat de 27-jarige Syriër met een Zweeds paspoort naar een Europees land wilde vertrekken. Een nauwkeurige controle toonde aan dat het reisdocument als gestolen was opgegeven en was vervalst. Uit verdere onderzoek bleek dat de twintiger door Interpol werd gezocht.

Na zijn arrestatie werd aangetoond dat de Syriër het paspoort dat hij bij zich had, in Turkije had gekocht. Hij zou al jarenlang met valse documenten reizen en werd tot vorige week nooit betrapt, ondanks een internationaal arrestatiebevel voor mensenhandel en illegale immigratie.

Een uitzettingsprocedure werd gestart. De politie doet verder onderzoek naar de zaak. De man werd in voorlopige hechtenis genomen.

Het is niet de eerste keer dat een Syrische onderdaan via de luchthaven van Casablanca naar Europa probeert te reizen met een vals reisdocument. In 2017 was een Syriër op dezelfde luchthaven gearresteerd met een vals paspoort. Ook hij werd toen door Interpol gezocht en bleek een voormalig lid te zijn van de terroristische organisatie Daesh.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team