Zoeken

Marokkanen vrezen verplichte vaccinpas (video)

6 september 2021 - 12:40 - Marokko

©

In Marokko wordt gevreesd voor een verplichting van de vaccinpas. Een animatiefilmpje dat vrijdagavond door het ministerie van Volksgezondheid werd gepubliceerd lijkt dit te bevestigen.

Twee mannen bespreken in het filmpje het belang van vaccinatie tegen corona en de vaccinpas die nodig zal zijn om restaurants, winkels enz. binnen te mogen.

Lees ook: Marokko: bevolking eind 2021 volledig gevaccineerd

Enkele dagen geleden werd een ander filmpje op sociale media gedeeld waarin een overheidsagent met een megafoon de bevolking opriep im zich te laten vaccineren en niet te wachten tot de vaccinatiepas zou worden verplicht.

Marokko versoepelde in juni de coronabeperkingen en heropende zijn grenzen voor toeristen en in het buitenland wonende Marokkanen. Dit zorgde voor een verslechtering van de epidemiologische situatie in het koninkrijk, wat leidde tot een uitbreiding van de vaccinatie naar jongeren vanaf 12 jaar.

Lees ook: Marokkaanse coronavaccin eind dit jaar beschikbaar

Het decreet over de noodtoestand op gezondheidsgebied geeft het ministerie van Binnenlandse Zaken de mogelijkheid om, in overeenstemming met de andere overheidsinstanties, de nodige maatregelen te nemen naargelang de evolutie van de epidemiologische situatie in het koninkrijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team