Zoeken

Marokkanen veroordeeld voor bomaanslagen Barcelona

29 mei 2021 - 15:20 - Wereld

©

De rechtbank voor nationale zaken in Madrid, belast met onder meer terrorismezaken, heeft op donderdag 27 mei drie Marokkanen tot zware straffen veroordeeld voor hun vermeende betrokkenheid bij de terroristische aanslagen in Barcelona en Cambrils, op 17 augustus 2017.

De Marokkanen Mohamed Houli Chemlal, Driss Oukabir en Said Ben Iazza, stonden terecht wegens lidmaatschap van een terroristische organisatie en vervaardiging en bezit van explosieven voor doeleinden die verband houden met terrorisme. Ze zijn op donderdag 27 mei in Spanje veroordeeld tot straffen variërend van acht tot drieënvijftig jaar gevangenisstraf, meldde AFP.

De eerste werd veroordeeld tot 53 en een half jaar gevangenisstraf, terwijl de tweede tot 46 jaar werd veroordeeld. Het openbaar ministerie had 41 jaar en 36 jaar tegen hen geëist. Hun werkelijke straf "zal niet meer dan twintig jaar bedragen", zei de rechtbank van Madrid tijdens de nationale zitting. De derde verdachte is door de rechtbank in overeenstemming met het verzoek van de officier van justitie, tot acht jaar gevangenisstraf veroordeeld omdat hij een voertuig en papieren had uitgeleend aan de aanvallers.

De drie Marokkaanse onderdanen zouden betrokken zijn geweest bij de twee terroristische aanslagen in Barcelona en Cambrils. Deze dubbele aanslag, geleid door een jihadistische cel, heeft 16 mensen gedood in Catalonië in 2017. De Spaanse politie heeft de Marokkaanse daders van deze twee aanslagen gedood. Het brein achter de groep, Abdelbaki Es Settay en imam van Ripol, is omgekomen bij een explosie in een villa in Tarragona.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team