Zoeken

Marokkaanse selectie duurste in Arabische wereld

13 juni 2021 - 11:20 - Sport

©

Met een totale waarde van 279 miljoen dollar is de nationale voetbalselectie van Marokko de duurste van alle landenteams in de Arabische wereld. De nationale teams van landen als Algerije en Egypte volgen op een flinke afstand.

Het dagblad Al Akhbar meldt dat het tijdschrift Forbes Middle East een ranglijst heeft samengesteld aan de hand van de ranking op de aandelenmarkt van de spelers van de Arabische wereld.

De duurste Arabische speler is Achraf Hakimi (Inter Milaan), met een marktwaarde van 73 miljoen dollar. Daarna volgen Hakim Ziyech (Chelsea) met een waarde van 40 miljoen dollar en Youssef En-Nesyri (Sevilla) met een marktwaarde van 30 miljoen dollar.

Lees ook: Atlas Leeuwen in top 3 duurste Afrikaanse teams

Algerije staat op de tweede plaats van de Forbes-lijst met een totaal van 236 miljoen dollar aan marktwaarde van de selectiespelers. De meest kostbare speler van de woestijnvossen is Riyad Mahrez (Manchester City) met een marktwaarde van 51,2 miljoen dollar. Egypte is op de derde plaats van de ranglijst geëindigd met een totale marktwaarde van 197 miljoen dollar.

Op de Afrikaanse ranglijst staan de Atlas Leeuwen op de derde plaats. De Afrikaanse nationale selectie die de hoogste marktwaarde heeft is die van Senegal, met een bedrag van 418 miljoen dollar. De selectie van Ivoorkust neemt de tweede plaats in met een totale marktwaarde van 287 miljoen dollar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team