Zoeken

’Messi van de hasj’ laat opnieuw van zich horen

31 juli 2021 - 16:20 - Gemeenschap

©

De Spaanse politie en de Guardia Civil hebben twee drugsorganisaties ontmanteld, die banden hebben met Abdellah El Haj, meer bekend als de "Messi van de Hasj", en een andere drugshandelaar van de clan "Los Charlines".

De operatie om de drugsorganisaties van Abdellah El Haj, alias "Messi van de hasj" te ontmantelen, heeft geleid tot de arrestatie van 77 personen in Algeciras en de inbeslagname van 15.000 euro in contanten en twee vuurwapens, meldt El Cierre Digital. Het netwerk is gespecialiseerd in de smokkel van hasj van de noordkust van Marokko tot aan de baai van Algeciras. De hasj, die in boten wordt vervoerd, werd vervolgens in gestolen auto’s geladen en naar opslagplaatsen gebracht. Sinds het begin van deze operatie, in december 2020, werden er 8 ton Marokkaanse hasj en 22 gestolen voertuigen in beslag genomen.

Lees ook: Helikopter met 200 kilo hasj uit Marokko in beslag genomen in Malaga

Het tweede netwerk dat werd opgerold door de Guardia Civil en de nationale politie, is één van de meest actieve in het Noorden van Spanje. De leiding zou in handen zijn van een voormalig drugshandelaar die nauwe contacten onderhield met de clan "Los Charlines", die gespecialiseerd is in de distributie van cocaïne in Castilla y León, Madrid en Baskenland. Acht mensen werden gearresteerd en een grote hoeveelheid drugs werd in beslag genomen, waaronder 300 kilo hasj, 57 kilo cocaïne en 50 kilo marihuana.

Abdellah El Haj, wordt sinds 2019 actief gezocht door de Spaanse justitie. De 38-jarige Marokkaan is een drugsbaron in het kamp van Gibraltar. Hij startte met handelen in drugs op 14-jarige leeftijd, toen hij vanuit Tanger in Algeciras aankwam. Nadat hij een jaar had doorgebracht in een Spaanse gevangenis, keerde hij in 2015 terug naar Marokko, waar hij naar verluidt een netwerk heeft opgezet om het geld van zijn drugshandel wit te wassen.

Lees ook: Drie jaar na dato onderzoek naar moord op drugsbaron "Zocato" in Spanje

Abdellah El Haj keerde vervolgens terug naar Spanje, waar hij snel opnieuw moest vluchten om aan een gevangenisstraf te ontkomen, nadat zes van zijn medewerkers waren gearresteerd. Vanuit Marokko onderhandelde hij met de officier van justitie, Juan Cisneros, over zijn terugkeer naar Spanje. Deze legde een borgtocht op van 80.000 euro voor zijn voorlopige invrijheidstelling, in afwachting van het begin van zijn drie processen. Intussen zet de "Messi van de hasj", die volgens Spaanse politiebronnen in Tanger ondergedoken zit, zijn drugshandel gewoon voort vanuit Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team