Zoeken

Franse rechtbank legt beslag op huis in Marokko

7 september 2021 - 16:20 - Wereld

©

In het Franse Angers is het proces in hoger beroep tegen Marokkaanse cannabissmokkelaars afgelopen donderdag geëindigd met strenge straffen, waaronder de inbeslagneming van een huis in Marokko.

De politie in Angers nam in december 2018 een lading van 2,5 ton cannabis in beslag, verpakt in 80 Marokkaanse koffers en opgeslagen in de aanhanger van een gehuurd busje. In februari 2021 werden zestien verdachten gedagvaard voor de strafrechtbank van Angers om zich te verantwoorden voor drugshandel, meldt Ouest France.

Lees ook: Spanje: politieagenten vervolgd voor handel in Marokkaanse hasj

Dertien verdachten werden in eerste aanleg veroordeeld tot gevangenisstraffen variërend van achttien maanden voorwaardelijk, tot zes en een half jaar voor degene die ervan wordt verdacht het brein te zijn achter de smokkel met internationale vertakkingen. Drie verdachten werden vrijgesproken. Het openbaar ministerie was ontevreden met dit vonnis en ging voor zes van hen in beroep.

Lees ook: Honderdtal smokkelaars Marokkaanse hasj gearresteerd in Spanje

Het proces in hoger beroep vond plaats op 2 en 3 september 2021. Twee verdachten waren niet aanwezig in de rechtbank en zullen in 2022 opnieuw worden berecht. De officier van justitie vroeg een gevangenisstraf van acht tot tien jaar voor de hoofdverdachte, alsook de inbeslagname van zijn huis in Marokko. En ook voor de andere verdachten riep de magistraat op tot zwaardere straffen. Het vonnis wordt eind oktober verwacht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team