Zoeken

Marokkanen reageren op toenadering Marokko-Israël

1 augustus 2021 - 12:00 - Marokko

©

In Marokko accepteert de stedelijke bevolking beter de normalisatie van de diplomatieke betrekkingen tussen het koninkrijk een Israël dan plattelandsbewoners. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van Sunergia.

"Hoe zou je de normalisatie van de betrekkingen tussen Marokko en Israël beoordelen?", is de vraag die door Sunergia aan de Marokkanen werd gesteld. 60% van de deelnemers weigerde de vraag te beantwoorden. In de leeftijdsgroep 18-24 jaar weigerde 58% op de normalisatie te reageren. Bij mensen tussen 25 en 34 jaar steeg dit aantal naar 62% en zelfs naar 67% bij de leeftijdsgroep 35-44 jaar. Bij Marokkanen tussen 55 en 64 jaar weigerde 45% de vraag te beantwoorden.

Lees ook: Marokko en Israël willen volwaardige diplomatieke betrekkingen

De rest accepteerde wel om over dit onderwerp te spreken. Een meerderheid denkt dat de normalisatie van de betrekkingen tussen Marokko en Israël in december vorig jaar, een goede zaak is. Het merendeel (49%) van de respondenten die positief reageren zijn tussen 55 en 64 jaar oud. Daarna volgt de groep 45-54 jaar met 35%.

Het onderzoek toont tevens aan dat de rijkste sociaal-professionele categorieën het meest positief zijn over de normalisatie van de betrekkingen met 41%. Stadsbewoners (34%) accepteren de toenadering tussen Marokko en Israël beter dan mensen op het platteland (21%).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team