Zoeken

Marokko plant opening ambassade in Israël

4 juli 2021 - 19:40 - Marokko

©

Marokko is één van de vier Arabische landen, samen met de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein en Soedan, die hun betrekkingen met Israël hebben genormaliseerd. Het koninkrijk zou plannen hebben om een ambassade in Tel Aviv te openen. Het koninkrijk is van plan om zijn volledig gerenoveerde verbindingsbureau om te vormen tot een ambassade.

Marokko werkt verder aan het normalisatieproces met Israël. In die zin is het van plan om het Marokkaanse diplomatieke verbindingskantoor in Tel Aviv binnenkort om te vormen tot een officiële ambassade, meldt de Amerikaanse website Axios.com.

Lees ook: Aanstaande opening Marokkaans verbindingsbureau in Tel Aviv

Dit proces "zou het eerste tastbare resultaat kunnen zijn van de inspanningen van de regering-Biden om de akkoorden voor de normalisatie tussen Israël en de Arabische wereld uit het Trump-tijdperk verder te zetten," merkt het medium op. "De Marokkanen zijn van plan het besluit over de ambassade binnenkort bekend te maken, hoewel het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken voorlopig weigert commentaar te geven op het besluit".

Onder auspiciën van de Verenigde Staten, heeft Marokko in december vorig jaar zijn diplomatieke betrekkingen met Israël genormaliseerd in ruil voor de erkenning door Washington van het Marokkaanse karakter van de Sahara. Marokko is het vierde Arabische land dat een nieuw diplomatiek hoofdstuk met de Joodse staat opent, na de Verenigde Arabische Emiraten op 13 augustus 2020, Bahrein op 11 september 2020 en Soedan op 23 oktober 2020. Israël heeft van zijn kant een vertegenwoordiging in Marokko heropend, 20 jaar na de sluiting ervan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team