Zoeken

Marokkaanse partij bekritiseert normalisatie Marokko-Israël

25 oktober 2021 - 17:00 - Marokko

©

Bijna een jaar na de normalisatie van de diplomatieke betrekkingen tussen Marokko en Israël, doet het besluit van Rabat nog steeds reageren. Een Marokkaans politieke partij is zeer kritisch over de nieuwe samenwerking tussen de twee landen.

"De normalisatie is een misdaad tegen Marokko, omdat de leiders van het land de deur openzetten voor inmenging in culturele, politieke, educatieve en veiligheidsaangelegenheden", zegt Fathallah Arsalane, woordvoerder van Al Adl Wal Ihssane, in een interview met Arabi21.

Lees ook: Normalisatie Marokko-Israël was "vanzelfsprekend"

Volgens Arsalane is een misdaad dubbel zo erg wanneer deze verder gaat dan handels- en economische betrekkingen en de identiteit en waarden raakt, gericht is op jongeren of nog tot overeenkomsten tussen universiteiten leidt.

Lees ook: Nieuwe onthullingen over normalisatie Marokko-Israël

De woordvoerder van de islamitische beweging benadrukt dat de schade die de toenadering tussen Marokko en Israël veroorzaakt, verder gaat dan woorden, zoals de crisis met Algerije en de overbelaste dadelmarkt in Marokko. Volgens Fathallah Arsalane zal de normalisering daarom nooit stabiliteit of economische voordelen opleveren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team