Zoeken

Marokkanen in Spanje wachten op de hervatting van de zeeverbindingen

17 februari 2022 - 15:40 - Sport

©

Veel Marokkaanse burgers in Spanje wachten met ongeduld op het moment dat de zeeverbindingen met Marokko volgende zomer worden hervat.

Op 7 februari heropende Marokko zijn luchtruim, dat op 29 november was gesloten om de verspreiding van Omikron tegen te gaan. De zeegrenzen blijven echter gesloten. De situatie blijft moeilijk voor Marokkanen die in Spanje wonen, omdat zij enkel met het vliegtuig naar Marokko kunnen reizen. Sinds de aankondiging van de heropening van het luchtverkeer zijn de prijzen van de tickets voor de enige door Air Arabia uitgevoerde vlucht vanuit Mallorca echter onbetaalbaar hoog geworden.

Lees ook: Hervatting vluchten: tickets te duur voor wereld-Marokkanen

Boujemaa, die oorspronkelijk uit Al Hoceima komt, ziet het niet zitten om naar Marokko te vliegen. Hij vraagt dat de zeeverbindingen worden hervat, zodat hij met zijn voertuig naar zijn woonplaats in Marokko kan gaan. Sinds de zomer van 2020 is hij niet meer naar Marokko geweest, zegt hij. Zijn vriend Youssef daarentegen, wil naar Tetouan vliegen. "Ik heb geen auto, dus het kan me niet schelen", zegt hij, eraan toevoegend dat hij sinds het begin van de pandemie ook niet meer in Marokko is geweest.

Lees ook: Marokko zou de zeeverbindingen met Spanje opnieuw kunnen opstarten

Khalid, afkomstig uit Rabat, is een groentehandelaar. Hij was in Marokko afgelopen oktober, vlak voordat het luchtruim gesloten werd. Hij zegt dat veel van zijn buren "zich aan het voorbereiden zijn om naar Marokko te gaan", hoewel velen van hen er de voorkeur aan geven te wachten tot de zeeverbindingen hervat worden om met hun auto te gaan. Veel Marokkanen kijken net als zij uit naar de hervatting van de zeeroutes tussen Marokko en Spanje en hopen dat Operatie Marhaba dit jaar kan plaatsvinden, na in 2020 en 2021 te zijn geannuleerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team