Zoeken

Marokko: zeeverbindingen met Spanje vermoedelijk hervat

3 februari 2022 - 09:00 - Marokko

©

Marokko zou het passagiersvervoer over zee met Spanje kunnen hervatten. De zeeverbindingen zijn sinds maart 2020 opgeschort wegens de gezondheidscrisis.

De Marokkaanse autoriteiten hebben aangekondigd dat de sluiting van de zeegrenzen tot 7 februari wordt gehandhaafd. "Het besluit om het zeevervoer van passagiers van en naar alle Marokkaanse havens op te schorten, wordt verlengd tot 6 februari om 23.59 uur", aldus het ministerie van Vervoer in een nota aan de havenautoriteiten en rederijen.

Lees ook: Marokkaanse luchthavens bereiden zich voor op komst toeristen

In de nota wordt niet gespecificeerd of de zeeverbindingen met Spanje na deze termijn kunnen worden hervat. Deze maatregel, die van kracht is sinds maart 2020, heeft geleid tot de annulering van operatie Marhaba in 2020 en 2021, waardoor Spaanse havens werden uitgesloten van de zomeroperatie. Intussen bleven de verbindingen met de havens van Sète in Frankrijk en Genua in Italië actief, zodat Marokkanen die in Europa wonen het koninkrijk konden bereiken om er hun zomervakantie door te brengen.

Lees ook: Heropening grenzen onder strikte voorwaarden

Marokko heeft aangekondigd dat het zijn luchtruim op 7 februari opnieuw openstelt. De luchtgrenzen zijn gesloten sinds 29 november om de verspreiding van de Omikronvariant te beperken. Het nieuws werd met weinig optimisme begroet door zakenlieden en professionals uit de toeristische sector.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team