Zoeken

Reizen naar het buitenland: wat is het Marokkaanse paspoort waard?

20 juli 2023 - 17:00 - Marokko

©

Het Marokkaanse paspoort staat op de 73e plaats wereldwijd in de laatste jaarlijkse ranglijst van de sterkste paspoorten ter wereld, de "Passport Index" van het bureau Henley & Partners.

Het Marokkaanse paspoort, dat de 73e plaats inneemt van 103 in de ranglijst, biedt toegang tot 67 landen zonder visum. Het overtreft ruimschoots het Algerijnse paspoort (83e), dat toegang biedt tot 54 landen zonder visum, en komt achter het Tunesische paspoort (70e), dat zijn burgers de mogelijkheid biedt om naar 71 landen te reizen zonder visum.

Lees ook: Vakantie in Marokko? Let op de geldigheid van je paspoort

Singapore heeft het beste paspoort ter wereld en stelt zijn burgers in staat om 192 van de 227 reisbestemmingen ter wereld te bezoeken zonder visum. Daarna volgen Duitsland, Italië en Spanje, die de tweede plaats delen met een visumvrije toegang tot 190 bestemmingen. De paspoorten van Oostenrijk, Finland, Frankrijk, Luxemburg, Zuid-Korea, Japan en Zweden vullen de top 3 aan en stellen hun houders in staat om naar 189 bestemmingen te reizen zonder visum. Helemaal onderaan de lijst staan Syrië, Irak en Afghanistan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team