Zoeken

Marokkanen in de wereld doen oproep aan Koning Mohammed VI

26 maart 2020 - 17:40 - Marokkanen in het buitenland

©

De Marokkaanse consulaire diensten worden sinds de afkondiging van de noodtoestand in Marokko, overstelpt door hulpaanvragen van Marokkanen in de wereld die naar het koninkrijk willen terugkeren.

Tientallen Marokkanen wachtten al dagen in luchthavens in het buitenland op een kans om naar het koninkrijk terug te keren. Allen vrezen met het coronavirus besmet te raken en wachtten met ongeduld dat het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse zaken zich uitspreekt over hun repatriëring.

Khaoula Miftah, een jonge vrouw uit Marrakech die al drie jaar in de Malediven woont, is één van hen. Ze nam kort voor de sluiting van het Marokkaans luchtruim ontslag om naar haar geboorteland terug te keren. Samen met negen andere Marokkanen wacht ze nu op een oplossing van de Marokkaanse autoriteiten.

De jonge vrouw is zich bewust van de wereldwijde crisis maar blijft hopen op een koninklijk besluit over haar repatriëring en die van negen andere Marokkanen die met haar in de Malediven vastzitten. Khaoula meent ook te weten dat een veertigtal Marokkanen, waarvan een aantal in quarantaine werd geplaatst, in India en Sri Lanka vastzitten.

Andere Marokkanen blijven liever weg van Marokko om er een verspreiding van het virus te voorkomen. Madja El Hassani is één van hen. De jonge studente aan de Callieri universiteit in Italië weigert terug te keren om het virus niet aan haar landgenoten door te geven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team