Zoeken

Koning Mohammed VI helpt in het buitenland gestrande Marokkanen

13 mei 2020 - 14:40 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft besloten om het dossier van in het buitenland gestrande Marokkanen van minister Nasser Bourita van Buitenlandse zaken af te nemen en aan het ministerie van Binnenlandse zaken en zijn eigen adviseur toe te vertrouwen.

Kech24 bericht dat het besluit van de monarch nieuwe hoop heeft gebracht voor de 22.000 Marokkanen die al ruim twee maanden in het buitenland zitten en op hun repatriëring naar Marokko wachten.

Hun terugkeer zal enkel met de goedkeuring van een speciaal comité mogelijk zijn. Volgens de regering wordt hard gewerkt aan hun repatriëring en is deze zeer nabij.

Volgens het medium is er onder de gestrande Marokkanen veel onbegrip, met name omdat Marokko wel toestemming heeft gegeven voor het vertrek van tienduizenden toeristen die door de sluiting van de grenzen en het luchtruim in het koninkrijk vastzaten.

De ambassades en consulaten van Marokko bieden sinds het begin van de coronacrisis wel hulp aan in het buitenland gestrande Marokkanen en verschaffen onder meer onderdak, voeding en medische zorg wanneer nodig. Niemand kreeg echter toestemming om naar Marokko terug te keren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team