Zoeken

Opgeluchte Marokkanen vertellen over repatriëring uit Algerije

2 juni 2020 - 11:40 - Marokko

©

Marokko heeft zaterdag een grote repatriëringsoperatie gestart om Marokkanen die in het buitenland vastzitten terug te halen. Een eerste groep van 300 Marokkanen werd dezelfde dag uit Algerije teruggevlogen. Allen zijn opgelucht.

Challenge contacteerde enkele van de gerepatrieerde Marokkanen. Allen stellen dat de terugreis tevredenstellend was en dat ze goed waren behandeld door het vliegpersoneel, de autoriteiten en op de luchthavens.

"Ondanks de nodige lockdown tegen het virus waren we heel blij om elkaar in het vliegtuig terug te vinden en naar Marokko terug te keren.", zegt een passagier die het wel spijtig vindt dat nog veel van zijn landgenoten in Algerije vastzitten. Volgens hem "is er geen enkele duidelijkheid over de datum van hun terugkeer".

Een andere reiziger oordeelt dat "elke Marokkaan die nog in het buitenland vastzit, een zorg moet zijn voor de publieke opinie" en dat "hun repatriëring al lang had moeten gebeuren omdat Marokko daar de middelen voor heeft".

Drie toestellen van Royal Air Maroc werden ingezet om de gestrande reizigers naar Marokko te repatriëren. Allen werden naar Oujda gebracht en ondergingen een temperatuurtest. Ook werd hun bagage uit voorzorg ontsmet. Daarna werden ze allemaal naar hotels in Saidia gebracht waar ze negen dagen in quarantaine zullen blijven.

Marokko plant in de komende dagen nog meer repatriëringsvluchten uit Algerije, maar ook uit Spanje, Frankrijk en andere Europese landen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team