Zoeken

Marokkanen eten minder vlees

26 april 2020 - 19:20 - Marokko

©

Door de lagere vraag van consumenten is de prijs van rood en wit vlees sterk gedaald op gewoonlijk drukbezochte markten in Casablanca.

Volgens vleesprofessionals in de regio Casablanca-Settat is de consumentenprijs voor een kilo vlees naar 56 dirham gedaald en in de groothandel naar 53 dirham de kilo.

De prijs van levende kippen bereikt in buurtslagerijen 11 dirham de kilo in dichtbevolkte wijken tegen 13 dirham begin vorige maand.

Een verantwoordelijke van een slagersvereniging rechtvaardigt deze daling door een hoog aanbod en een lage vraag sinds het begin van de gezondheidscrisis. De vleessector hangt volgens dezelfde bron namelijk veel af van de informele sector.

Officiële statistieken tonen aan dat de consumptie van vlees in Marokko jaarlijks meer dan 15 kilogram per persoon bedraagt. Dit aantal moest in 2020 volgens de verwachtingen 18 kilogram bereiken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team