26 april 2020 - 19:20 - Marokko
Door de lagere vraag van consumenten is de prijs van rood en wit vlees sterk gedaald op gewoonlijk drukbezochte markten in Casablanca.
Volgens vleesprofessionals in de regio Casablanca-Settat is de consumentenprijs voor een kilo vlees naar 56 dirham gedaald en in de groothandel naar 53 dirham de kilo.
De prijs van levende kippen bereikt in buurtslagerijen 11 dirham de kilo in dichtbevolkte wijken tegen 13 dirham begin vorige maand.
Een verantwoordelijke van een slagersvereniging rechtvaardigt deze daling door een hoog aanbod en een lage vraag sinds het begin van de gezondheidscrisis. De vleessector hangt volgens dezelfde bron namelijk veel af van de informele sector.
Officiële statistieken tonen aan dat de consumptie van vlees in Marokko jaarlijks meer dan 15 kilogram per persoon bedraagt. Dit aantal moest in 2020 volgens de verwachtingen 18 kilogram bereiken.
Marokko’s auto-industrie groeit, Spanje onder druk
Brusselse agent veroordeeld voor lekken in moordzaak Soufiane Benali
Belasting betalen in Marokko verandert
Zorgen om dodelijke weg in Noord-Marokko
Emirati kroonprins richt holding op in Marokko
Moulay Hassan in Tanger, ook Lalla Salma verwacht
Zorgen om dodelijke weg in Noord-Marokko
Moulay Hassan in Tanger, ook Lalla Salma verwacht
Nieuwe metaalvondsten in Marokko: koper, goud en zilver
Tanger verscherpt bouwcontrole na mislukt project
Drones, helikopters, raketten… Marokko bereidt zich voor
Oorlog Iran-Israël: Royal Air Maroc kalmeert reizigers
Marokko staat voor nieuwe extreme hittegolf
Hoe probleemprojecten in Marokko door criminelen worden gebruikt