2 mei 2020 - 16:00 - Economie
Prijzen van voedsel in Marokko hebben sinds het begin van de Ramadan én in tegenstelling tot de vorige jaren, een historische daling meegemaakt. Reden daarvan is de coronacrisis.
De interministeriële commissie belast met het toezicht op het aanbod, de prijzen en de kwaliteitscontrole, bevestigt de informatie. "Er werden aanzienlijke prijsverlagingen geregistreerd in vergelijking met dezelfde periode in de afgelopen jaren.", leest men in een verklaring van de commissie.
Volgens de commissie is vooral de daling van de prijzen van tomaten en uien opmerkelijk, met -11 procent vergeleken met de Ramadanperiode in 2019. De prijs van groene uien daalde in de afgelopen dagen zelfs met 36 procent, van rood vlees met 7 procent en van levende kippen met 26 procent.
Voor de commissie is deze daling het gevolg van de belangrijke voedselvoorraden die Marokko heeft gemaakt om het hoofd te bieden tijdens de coronacrisis en de daling van de export van landbouwproducten. Daarbij komt ook de afschaffing van de bemiddelingsmarge met de invoer van directe verkoop tussen producenten en distributeurs.
Olympische droom Marokko in gevaar door blessures
Harde klap voor Neil El Aynaoui
Casablanca worstelt met miljoenenschuld aan busbedrijf
Mysterieuze dood jonge vrouw op landgoed Marokkaanse miljardair
Drama in Tanger: vrouw probeert baby in ravijn te gooien
Hittegolf na hittegolf in Marokko: dit is waarom
Olijfolie in Marokko op recordprijs 150 dirham?
Auto-industrie: Marokko stoot Zuid-Afrika van troon
Marokkaanse judowereld in shock na ongeval kampioen
Marokko investeert miljarden in spoorwegen
Air Arabia breidt uit met nieuwe vluchten vanuit Tanger en Tetouan
Marokkaanse visserijsector krimpt, Al Hoceima vormt uitzondering
Marokko kreunt onder prijsstijgingen, Al Hoceima koploper
Marokko nieuwe speeltuin voor Chinese auto-industrie