2 mei 2020 - 16:00 - Economie
Prijzen van voedsel in Marokko hebben sinds het begin van de Ramadan én in tegenstelling tot de vorige jaren, een historische daling meegemaakt. Reden daarvan is de coronacrisis.
De interministeriële commissie belast met het toezicht op het aanbod, de prijzen en de kwaliteitscontrole, bevestigt de informatie. "Er werden aanzienlijke prijsverlagingen geregistreerd in vergelijking met dezelfde periode in de afgelopen jaren.", leest men in een verklaring van de commissie.
Volgens de commissie is vooral de daling van de prijzen van tomaten en uien opmerkelijk, met -11 procent vergeleken met de Ramadanperiode in 2019. De prijs van groene uien daalde in de afgelopen dagen zelfs met 36 procent, van rood vlees met 7 procent en van levende kippen met 26 procent.
Voor de commissie is deze daling het gevolg van de belangrijke voedselvoorraden die Marokko heeft gemaakt om het hoofd te bieden tijdens de coronacrisis en de daling van de export van landbouwproducten. Daarbij komt ook de afschaffing van de bemiddelingsmarge met de invoer van directe verkoop tussen producenten en distributeurs.
Marokkaanse diaspora massaal naar huis
Duizenden banen bedreigd in Marokko
Anouar Ait El Hadj schittert in Champions League
Real Madrid geeft jonge slachtoffer aardbeving Al Haouz nieuwe thuis
Halal vlees op school in Canada, ouders boos
Prinses Lalla Salma duikt weer op in Marokko
Chinees miljardenproject in Marokko: duizenden banen op komst
De gok van Marokko: 30 miljard euro voor groene waterstof
China pompt 18 miljard in Marokko’s duurzame toekomst
Marokko verdedigt omstreden exportbeleid olijven
Sterke Marokkaanse dirham in opmars tegen dollar en euro
Belastingontduiking in Marokko floreert door juridisch gat
Miljardair Patrick Drahi verkoopt Marokkaans callcenter door miljardenschulden
Historische prijsdaling olijfolie in Marokko