2 mei 2020 - 16:00 - Economie
Prijzen van voedsel in Marokko hebben sinds het begin van de Ramadan én in tegenstelling tot de vorige jaren, een historische daling meegemaakt. Reden daarvan is de coronacrisis.
De interministeriële commissie belast met het toezicht op het aanbod, de prijzen en de kwaliteitscontrole, bevestigt de informatie. "Er werden aanzienlijke prijsverlagingen geregistreerd in vergelijking met dezelfde periode in de afgelopen jaren.", leest men in een verklaring van de commissie.
Volgens de commissie is vooral de daling van de prijzen van tomaten en uien opmerkelijk, met -11 procent vergeleken met de Ramadanperiode in 2019. De prijs van groene uien daalde in de afgelopen dagen zelfs met 36 procent, van rood vlees met 7 procent en van levende kippen met 26 procent.
Voor de commissie is deze daling het gevolg van de belangrijke voedselvoorraden die Marokko heeft gemaakt om het hoofd te bieden tijdens de coronacrisis en de daling van de export van landbouwproducten. Daarbij komt ook de afschaffing van de bemiddelingsmarge met de invoer van directe verkoop tussen producenten en distributeurs.
Ouders krijgen gelijk, baby in Marokko mag ’Massinissa’ heten
Strafschop bevrijdt Marokko en leidt tot kwartfinaleplek
Marokko’s cannabisbazen komen naar Amsterdam
Influencer Yasmin was eigenlijk een man, schandaal in Arabische wereld
Toerist deelt gevaarlijke achtervolging taxichauffeur in Marokko
Tanger kampt met herhaalde bouwblunders
Hogere belasting op komst voor grondbezitters in Marokko
Ouezzane krijgt economische zone voor 8000 ambachtslieden
Marokko grootmacht in blauwe bessen geworden
Dirham onder druk door euro, maar reserves groeien gestaag
Ecuador wil rijstoverschot in Marokko dumpen
Investeren in Marokko wordt makkelijker voor diaspora
Een bedrijf starten in Marokko? Fiscale verplichtingen!
Grote Spaanse hotelgroep vestigt zich in Marokko