2 mei 2020 - 16:00 - Economie
Prijzen van voedsel in Marokko hebben sinds het begin van de Ramadan én in tegenstelling tot de vorige jaren, een historische daling meegemaakt. Reden daarvan is de coronacrisis.
De interministeriële commissie belast met het toezicht op het aanbod, de prijzen en de kwaliteitscontrole, bevestigt de informatie. "Er werden aanzienlijke prijsverlagingen geregistreerd in vergelijking met dezelfde periode in de afgelopen jaren.", leest men in een verklaring van de commissie.
Volgens de commissie is vooral de daling van de prijzen van tomaten en uien opmerkelijk, met -11 procent vergeleken met de Ramadanperiode in 2019. De prijs van groene uien daalde in de afgelopen dagen zelfs met 36 procent, van rood vlees met 7 procent en van levende kippen met 26 procent.
Voor de commissie is deze daling het gevolg van de belangrijke voedselvoorraden die Marokko heeft gemaakt om het hoofd te bieden tijdens de coronacrisis en de daling van de export van landbouwproducten. Daarbij komt ook de afschaffing van de bemiddelingsmarge met de invoer van directe verkoop tussen producenten en distributeurs.
Marokko moderniseert spoorwegnet met 100 nieuwe treinen
Moeilijke periode voor Sofyan Amrabat
Duitsland vraagt uitlevering Marokkanen voor plofkraken
Hakim Ziyech terug bij Chelsea
Marokkaanse diaspora stuurde 110 miljard dirham naar Marokko in 2022
Sofyan Amrabat excuseert zich bij Fiorentina
Marokko moderniseert spoorwegnet met 100 nieuwe treinen
Nieuwe vluchten TUI fly naar Marokko
Witwassen: nieuwe regels voor Marokkaanse vastgoedmakelaars
Nador wordt cluster voor recycling textielproducten
Vogue spoort lezers aan om Marrakech te bezoeken
Predator Oil and Gas stopt gasboringen in Marokko
Marokko op Cybertech Global in Tel Aviv
Spaanse havens vrezen verlies van miljarden euro’s door Tanger Med