Zoeken

Mohammed VI beveelt verdeling voedselmanden

28 april 2020 - 10:40 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft zoals elk jaar instructies gegevens voor de verdeling van voedselmanden voor de Ramadan 1441.

Ruim 600.000 huishoudens, waarvan 459.504 op het platteland, zullen van de liefdadigheidsactie genieten tijdens de maand Ramadan dit jaar.

De manden worden door de Mohammed V Stichting voor solidariteit uitgedeeld. Het is de 21e editie van de Ramadan-voedselverdelingscampagne.

Volgens een verklaring van de stichting is deze campagne anders dan de vorige jaren vanwege de coronavirus pandemie en is het door de actuele gezondheidscrisis noodzakelijk om "de meest kwetsbare bevolkingslagen te helpen en de sociaal economische gevolgen van de pandemie te verminderen".

Voor deze campagne stijgt het aantal begunstigde huishoudens met 100.000 vergeleken met vorig jaar. In totaal zullen 3 miljoen mensen, waarvan een merendeel senioren, weduwen en gehandicapten voedselhulp ontvangen.

De verdeling van de voedselmanden zal een bedrag van 85 miljoen dirham vergen. De manden omvatten zeven basisvoedingsmiddelen: 10 kilo bloem, 4 kilo suiker, 250 gram thee, 1 kilo linzen, 1 kilo vermicelli, 5 liter olie en 800 gram tomatenpuree.

Bladna.nl