Zoeken

Luxemburg laat opnieuw Marokkanen toe

30 oktober 2021 - 11:20 - Wereld

©

Marokkanen die naar Luxemburg willen reizen kunnen dit per vliegtuig doen, op voorwaarde dat zij in het bezit zijn van een certificaat waaruit blijkt dat zij een vaccinatiebewijs hebben dat als gelijkwaardig wordt beschouwd. Dit is het besluit dat de Luxemburgse autoriteiten hebben genomen naar aanleiding van een actualisering van de tijdelijke beperking op niet-essentiële reizen naar het land.

Sinds vrijdag 29 oktober 2021 mogen onderdanen uit derde landen naar Luxemburg reizen met een door Luxemburg als gelijkwaardig beschouwd certificaat, waaruit blijkt dat zij volledig zijn gevaccineerd. Dat bewijs moet afgegeven zijn door Albanië, Andorra, Armenië, de Faeröer, Israël, Marokko, Monaco, Panama, de Republiek Noord-Macedonië, het Verenigd Koninkrijk, San Marino, Zwitserland, Turkije, Oekraïne of het Vaticaan.

Lees ook: Opschorting vluchten: specialist legt Marokkaans besluit uit

Deze reizigers wordt toegang verleend tot Luxemburg, ook voor niet-essentiële reizen, aldus een verklaring van het ministerie van Buitenlandse en Europese Zaken over tijdelijke reisbeperkingen. "Ook onderdanen van derde landen mogen het grondgebied van het Groothertogdom betreden, indien de reis als essentieel wordt beschouwd. Daartoe moet per e-mail (service.visas@mae.etat.lu) een uitdrukkelijk verzoek worden gericht aan het Bureau voor Paspoort, Visum en Legalisatie, met het oog op de afgifte van een specifiek certificaat", aldus dezelfde bron.

Lees ook: Canada heft schorsing van vluchten met Marokko op

Het ministerie van Buitenlandse en Europese Zaken legt uit dat "het door een lidstaat van de Europese Unie of de Schengenruimte afgegeven certificaat in dit verband als gelijkwaardig wordt beschouwd, evenals het certificaat dat is afgegeven door een derde land dat als gelijkwaardig wordt beschouwd op grond van een bilaterale erkenning door Luxemburg of op grond van een uitvoeringsbesluit van de Europese Commissie".

Lees ook: Spanje rangschikt Marokko als laag risicoland

Naast het certificaat gelden nog andere gezondheidsmaatregelen voor vliegreizen naar het Groothertogdom Luxemburg. Alle personen van 12 jaar en 2 maanden en ouder, moeten bij het instappen een vaccinatiebewijs voorleggen van volledige vaccinatie tegen het coronavirus, of een herstelcertificaat overeenkomstig de Europese Verordening en een negatief resultaat hebben behaald op een PCR-test die minder dan 72 uur voor de vlucht is uitgevoerd of een antigeentest die minder dan 48 uur voor de vlucht is uitgevoerd, door een laboratorium voor medische analyse of een andere daartoe gemachtigde instantie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team