Zoeken

Verenigde Staten: nieuwe toegangsvoorwaarden voor Marokkanen

6 november 2021 - 11:20 - Wereld

©

De Verenigde Staten hebben nieuwe reisvoorwaarden aangekondigd voor de toegang tot hun grondgebied. Enkel gevaccineerde reizigers mogen voet zetten op Amerikaanse bodem.

De voorwaarde gaat in vanaf 8 november, schrijft de Amerikaanse ambassade in Marokko op haar Twitter-account. Marokkaanse reizigers moeten een bewijs voorleggen van volledige vaccinatie alvorens aan boord te kunnen gaan van een vliegtuig naar de Verenigde Staten. Natuurlijk opgebouwde immuniteit telt niet.

Lees ook: Verenigde Staten: Marokko hoogrisicoland voor reizigers

Het was al duidelijk dat reizigers met het Pfizer-, Moderna- of Janssen-vaccin welkom zijn, omdat die goedgekeurd zijn door de Amerikaanse FDA. Maar nu wordt bekend dat ook reizigers met een door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) goedgekeurd vaccin welkom zijn. Sinopharm en AstraZeneca vallen daar ook onder. Naast volledig gevaccineerd moeten reizigers ook negatief getest zijn. De test mag niet ouder dan drie dagen zijn bij vertrek.

Lees ook: Covid-19: Marokko groen op risicokaart

De ambassade benadrukt dat Marokkaanse reizigers die volledig zijn gevaccineerd een document moeten voorleggen, waarin de naam en de geboortedatum van de reiziger worden vermeld, alsmede de naam van het toegediende vaccin en de data van de twee inentingen die door de Verenigde Staten worden vereist.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team