Zoeken

Duitsland haalt Marokko van lijst hoog risico landen

26 februari 2022 - 16:20 - Wereld

©

Duitsland heeft Marokko en een twintigtal andere landen van zijn lijst van landen met een hoog risico op Covid-besmetting gehaald.

Verplaatsingen tussen Duitsland, Marokko en een twintigtal andere landen, waaronder de Verenigde Staten en Spanje, zijn opnieuw mogelijk met een minimum aan beperkingen, volgens een besluit van de Duitse regering.

Lees ook: Duitsland deelt Marokko opnieuw in als "hoogrisicogebied"

Van de lijst van hoog risico landen werden ook volgende landen gehaald: Tunesië, India, Ierland, Andorra, Afghanistan, Algerije, Fiji, Kazachstan, Qatar, Laos, Nepal, Pakistan, Saoedi-Arabië, Oezbekistan, de Verenigde Arabische Emiraten en de Franse overzeese departementen Guyana, Mayotte en Saint-Pierre-et-Miquelon.

Lees ook: Israël past reisadvies aan voor Marokko

Voor dit besluit moesten mensen die uit deze landen in Duitsland aankwamen en niet over een vaccinatiepas en minimaal twee doses van het coronavaccin beschikten, tien dagen in quarantaine blijven en een PCR-test ondergaan. Onderdanen vanaf 6 jaar uit Marokko en de andere bovenvermelde landen hoeven nu enkel een negatieve PCR test en een vaccinatiepas voor te leggen om Duitsland binnen te mogen. Voor kinderen onder 6 jaar wordt een quarantaineperiode van 5 dagen opgelegd.

Bladna.nl