Zoeken

Wie gaat de repatriëring van gestrande Marokkanen betalen?

1 juni 2020 - 15:20 - Marokko

©

Marokko is zaterdag begonnen met de repatriëring van in het buitenland gestrande Marokkanen. Door de sluiting van de grenzen en het luchtruim zitten ruim 32.000 Marokkanen al bijna drie maanden vast in het buitenland. Hun terugkeer is niet kosteloos.

Een eerste groep van 300 Marokkanen werd zaterdag uit Algerije teruggehaald met drie Boeing 737-800 vliegtuigen van Royal Air Maroc. Allen werden naar Oujda gebracht en vervolgens in hotels in Saidia in quarantaine geplaatst. Ze zullen er negen dagen verblijven alvorens naar hun families te mogen terugkeren.

Na Algerije plant Marokko de repatriëring van honderden Marokkaanse onderdanen uit Spanje en Turkije. Royal Air Maroc zal ook hun terugkeer verzorgen met Boeings 737-800 en Dreamliners, naar gelang de bestemming en het aantal Marokkanen die moeten worden teruggehaald.

Veel vragen over de repatriëring van de 32.000 Marokkaanse onderdanen blijven echter onbeantwoord. Vooral de kosten van de repatriëring zorgen voor een levendig debat. Het is namelijk niet duidelijk of de regering de repatriëringskosten volledig op zich zal nemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team