Zoeken

Marokkanen wachten met ongeduld op einde lockdown om te reizen

18 juni 2020 - 19:00 - Marokko

©

Op vakantie gaan is het eerste wat Marokkanen willen doen wanneer de sanitaire noodtoestand wordt opgeheven. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van het Marokkaans verkeersbureau ONMT.

Uit het onderzoek blijkt dat 70 procent Marokkanen van plan zijn om na de lockdown te reizen. 60,6 procent zegt wel een maand te willen wachten alvorens te reizen.

Marokkanen tussen 35 en 55 jaar geven de voorkeur aan familiereizen met gemiddeld vier mensen. De 18-24-jarigen en 55-plussers willen vooral in koppel reizen. De groep 25-34 jaar reist het liefst alleen.

De redenen om te reizen verschillen volgens de prioriteiten. Het ONMT stelt dat 36,5 procent wil reizen om familie te bezoeken, terwijl 29,1 procent de voorkeur geeft aan strandbestemmingen en 26,6 procent aan natuurreizen.

Het toerisme vertegenwoordigt 10 procent van de Marokkaanse economie. Professionals in de sector en de overheid moedigen daarom Marokkanen sterk aan om in het koninkrijk te reizen en vakanties in het buitenland even uit te stellen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team