Zoeken

Reizen tijdens Eid ul-Adha wordt een luxe voor Marokkanen

25 juli 2020 - 14:20 - Marokko

©

De strenge sanitaire maatregelen hebben in Marokko geleid tot een stijging van de prijzen in de transportsector. Tijdens Eid ul-Adha, wanneer de vraag erg hoog ligt, zullen de prijzen nog meer stijgen.

Na de hervatting van hun activiteiten, hebben transportbedrijven als gevolg van de coronapandemie maatregelen moeten treffen waardoor ze niet langer winst maken. Eerst hadden transportbedrijven toestemming op een bezettingsgraad van 50 procent en vervolgens van 75 procent. Al deze nieuwe regels hebben geleid tot een stijging van de prijzen.

Door deze stijging zullen duizenden, meestal grote gezinnen, niet naar familie kunnen reizen tijdens Eid ul-Adha. Dat bericht Al Massae.

Het blad oordeelt dat de overheid moet ingrijpen om te voorkomen dat transportbedrijven misbruik maken van het Offerfeest om hun kassa’s te vullen.

Wetenswaardig is dat de regering Marokkanen aanmoedigt om niet te reizen tijdens Eid ul-Adha en zoveel mogelijk thuis te blijven. Het ministerie van Vervoer heeft tevens aan externe diensten gevraagd om zoveel mogelijk voertuigen in te zetten en heeft internationale vervoerbedrijven gevraagd om aan deze uitzonderlijke operatie deel te nemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team