Zoeken

Marokko: toerisme in vrije val zonder wereld-Marokkanen

22 juli 2020 - 17:20 - Marokko

©

Marokko is eerder deze week overgestapt naar de derde fase van het versoepelingsplan van de lockdown. Hotels mogen opnieuw op 100 procent van hun capaciteit draaien. De sector hoopt de rest van het seizoen te redden.

De toeristische sector rekent voornamelijk op de komst van wereld-Marokkanen. Marokko had vorige week namelijk besloten om zijn grenzen te heropenen voor Marokkanen in het buitenland en buitenlanders die in Marokko wonen. Maar veel aankomsten zullen er dit jaar waarschijnlijk niet zijn.

Door de strenge maatregelen die door de regering worden opgelegd hebben honderdduizenden Marokkanen in het buitenland besloten om een jaartje over te slaan en niet naar Marokko te komen.

Wie toch naar het koninkrijk wil reizen zal een coronatest en een serologische test 48 uur voor de aankomst in Marokko moeten ondergaan. De dure prijzen van de vliegtuigtickets en de onmogelijkheid om met de auto via Spanje te komen zijn andere redenen om niet naar Marokko te reizen deze zomer.

Voor de toeristische sector zal dat dramatische gevolgen hebben. In 2019 bezochten bijna drie miljoen wereld-Marokkanen Marokko tijdens de zomerperiode.

Bladna.nl