Zoeken

Marokkanen tot bedelen gedwongen in Qatar

2 juni 2020 - 16:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Honderden Marokkanen die door de coronacrisis hun baan hebben verloren in Qatar, hebben geen andere keuze gehad dan op straat te gaan bedelen.

Meerdere bedrijven in Qatar hebben werknemers moeten ontslagen, waaronder veel Marokkanen die daardoor zonder inkomsten kwamen te zitten. Uitkeringen zijn er niet met ernstige financiële moeilijkheden als gevolg.

"We bevinden ons in een kritieke situatie waardoor een merendeel van ons geen andere keuze heeft gehad dan op grote lanen te gaan bedelen om te overleven.", zegt een Marokkaanse arbeider die drie maanden geleden werd ontslagen zonder zijn salaris noch een vergoeding te ontvangen.

"Ik probeerde de ambassade van Marokko in Qatar en het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse zaken te contacteren, zonder succes. Slechts een klein groepje arbeiders heeft een symbolische hulp ontvangen.", aldus de arbeider.

Ondanks hun ontslag en de moeilijke situatie waarin ze zich bevinden, weigeren Marokkaanse werknemers een verzoek tot hulp in te dienen bij het Qatarese ministerie van Werkgelegenheid uit vrees naar Marokko te worden uitgezet.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team