Zoeken

In Marokko gestrande Spanjaarden leven op straat

27 juni 2020 - 20:00 - Marokko

©

Veel Spanjaarden en Marokkanen uit Spanje zitten sinds 13 maart vast in Marokko vanwege de sluiting van de grenzen en het luchtruim in de strijd tegen de coronavirus pandemie. Deze situatie heeft soms ernstige gevolgen.

Victor en José Boquer Aranda, twee broers van 20 en 22 jaar afkomstig uit Valencia in Spanje, beleefden enkele moeilijke momenten. Beiden werkten voor een bedrijf in Marokko maar werden bedankt na de afkondiging van de noodtoestand.

De twee overleefden een tijd door te bedelen en verbleven in een hutje dat ze zelf nabij Fnideq hadden gebouwd. "We werden ontslagen zonder salaris. Erger nog, we werden op straat gezet. We hoopten dat het consulaat ons zou helpen om een oplossing te vinden, tevergeefs. We kregen te horen dat we best naar Sebta of Melilla moesten gaan, maar de grens is gesloten.", vertelt Victor in een vide oop Facebook.

Afgelopen maandag besloot een koppel in Fnideq hen op te vangen. Mustafa Boughab vond de twee broers bedelend op straat en bood hen hulp aan.

Intussen hebben Victor en José ook hulp gekregen dankzij de video. Ze ontvingen 150 euro waarmee ze een appartementje kunnen huren en kleding en voedsel kunnen kopen. Het appartement vonden ze dankzij de hulp van Randa, de 26-jarige dochter van Mustafa Boughab, zelf afkomstig uit Sebta.

Vrijdag en zaterdag moesten 1200 mensen naar Spanje worden gerepatrieerd aan boord van twee veerboten van Trasmediterránea.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team