Zoeken

Turkije: spanningen tussen gestrande Marokkanen en Marokko

22 juli 2020 - 20:40 - Marokko

©

Marokko heeft meerdere speciale vluchten geprogrammeerd om in Turkije gestrande Marokkanen terug te halen. Maar sommigen weigeren naar het koninkrijk terug te keren.

De situatie is erg gespannen onder de Marokkaanse reizigers die in Turkije vastzitten. Velen oordelen dat Marokko te weinig heeft gedaan om hen te helpen en weigeren nu naar het koninkrijk terug te keren.

Assabah bericht dat de gestrande reizigers aan de ambassade van Marokko in Turkije hadden gevraagd om voor hun verblijfskosten te betalen, wat volgens de ambassade onmogelijk is.

Volgens de diplomatieke diensten heeft Marokko al voor verblijf en voedsel voor 2800 Marokkanen in Turkije gezorgd. Ook werden 21 repatriëringsvluchten georganiseerd. De ambassade stelt dat het daarom niet mogelijk is om Marokkanen die de keuze hebben gemaakt om "om persoonlijke redenen" langer in Turkije te blijven, op kosten van de Marokkaanse overheid onder te brengen.

Onder deze reizigers bevinden zich ook Marokkanen die geen identiteitsdocumenten hebben of niet aan de voorwaarden voldoen om op kosten van de overheid te worden gerepatrieerd.

De ambassade zou tevens hebben besloten om de vingerafdrukken te nemen van alle gestrande Marokkanen die zich nog in Turkije bevinden. De reizigers zouden hebben geweigerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team