Zoeken

Meerderheid Marokkanen beschikt niet over een bankrekening

30 april 2021 - 19:00 - Economie

©

Marokko telt meer dan 26 miljoen mensen zonder bankrekening, één van de hoogste aantallen ter wereld, aldus een Britse studie over dit onderwerp.

Volgens gegevens van het Britse onderzoeksplatform Merchant Machine, staat Marokko op de eerste plaats van de wereldlijst met 26,19 miljoen mensen, of 71% van de bevolking zonder bank. Het koninkrijk wordt gevolgd door Vietnam met een bevolking zonder bank van 69%, gevolgd door Egypte met 67%.

Deze gegevens staan in schril contrast met de ambitie en visie die Bank Al-Maghrib sinds 2007 aan de dag legt en die gericht is op financiële inclusie door de toegang tot formele financiële diensten en het verantwoord en regelmatig gebruik ervan ten behoeve van alle segmenten van de bevolking te bevorderen.

Volgens gegevens van Finbold (Finance In Bold), waren 287 miljoen volwassenen, of 20% van de Chinese bevolking, in het eerste kwartaal van 2021 niet gebankierd. In de Verenigde Staten hebben 23,17 miljoen mensen geen bankrekening, dat is ongeveer 7% van de volwassen bevolking.

Volgens de Wereldbank is financiële inclusie "het vermogen van personen en bedrijven om tegen lagere kosten toegang te krijgen tot een reeks nuttige en responsieve financiële producten en diensten zoals transacties, betalingen, sparen, krediet en verzekeringen en dit van betrouwbare en verantwoordelijke verstrekkers".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team